Saturday, September 29, 2012

Letter of the week A ...

LoLo are learning the alphabet! Well, sort of. They can recognize the L for "Lola" or "London" or "lobby", as well as a few others. Recently, they have been showing a lot of interest in drawing letters and asking me which letter was which. Seeing their enthusiasm, I thought of a game to make letters even more interesting. I asked friends on Facebook and "LoLovie likers" to take a photo of their own A. I know it's not an original concept, but finding letters in nature and/or building them can be a lot of fun for everyone.

LoLo tanulja az ABC-t. Na jo, ez igy nem igaz. Inkabb csak kezdenek felismerni par betut, mint peldaul az L-t mint "Lola" vagy "London" vagy mint "lobby".  Sokszor kerdezik, hogy milyen betu ez vagy az, es gyakran hozzak a girbe-gorbe szines irkafirkakat buszken mutatva milyen "betut" alkottak eppen. Latvan, hogy mennyire erdekli Oket a betuk vilaga, gondoltam kitalalok egy jatekot ami altal meg jobban megismerkednek az ABC-vel. Megkertem a Facebook-os ismeroseimet, barataimat hogy csinaljanak fotot az O sajat A-jukrol. Tudom, ez nem egy uj jatek, de megis nagyon szorakoztato mindenkinek felfedezni a betuket a termeszetben, vagy epiteni/kesziteni oket.  

Being tagged in a photo with a letter was like opening Christmas gifts one by one. I loved seeing the letters from different environments and different walks of life. Some A's were straight from the nature, others were self-expressions and yet others random finds.

Amikor valaki bejelolt egy-egy A's kepen a Facebookon olyan volt mindig mint karacsonyi ajandekokat bontagatni. Kivancsi voltam kinek, merre kalandozott a fantaziaja. Nehany A betu ugy volt felfedezve a termeszetben, mas A betuk fantazia szulemenyei voltak vagy egyszeruen veletlen lelemenyek.

At first I just wanted to make a collage of the photos and use it as a discussion topic with LoLo , but the more I thought about it, the more I liked the idea of a personalized alphabet book. There are many available in stores, but none that would be put together (unknowingly) by my friends :). (Yes, you have no rights to your photos I am afraid. They are now part of LoLo's library :)

Eloszor egy kep kolazst akartam kesziteni a sok fotobol felhasznalva LoLos tanacskozasaink kozben :), de kesobb arra gondoltam, milyen jo lenne egy ABC konyvet kesziteni a betukbol. Sok hasonlo konyvet lehet kapni a boltokban, de egyet sem olyat, amilyet (tudatlanul) a barataink keszitettek volna.  A kepek mostantol LoLo konyvtara egy resze :). 

Oh and how much can you really talk about a single letter?
A LOT! Because as you know, behind every photo, there is a camera and behind every camera, there is a person that made the photo happen, so THANK YOU! Please, keep the letters coming. The fun is just about to start and we have many more letters to work with :)

Valojaban mennyit lehet egyetlen egy beturol meselni?
SOKAT! Mert ahogy tudjatok, minden betu mogott ott van egy fenykepezogep, es minden fenykepezogep mogott ott van valaki, aki a kepet keszitette. KOSZI! Most kezdhetjuk a B betut gyujteni es kerek mindenkit, ne hagyja abba a betuk kereseset/kesziteset/fotozasat, mert az ABC-ben meg sok sok erdekes betu megtalalhato es a moka meg csak most kezdodik! :)  


I hope you like it! Remelen tetszik! 

Have a nice weekend everyone and the letter of the next week is B! L(ol)OB(i)E, LB (;) 

Kellemes hetveget mindenkinek, LB :) 

xoxoxo 

No comments:

Post a Comment